АкТуЕлНо

06.10.2023.г., последњи дан Дечје недеље успешно је реализована радионица „Слике природе кроз песму“ са ученицима 6-1,3; 7-1,2 и њиховим менторима (Јасном Папиштом, србиста и Оливером Филиповић, биолог). Ученици петих разреда били су подршка и аплаузима су ободрили креативне другове. Ученици су активно учествовали, били су песници и сликали су из инспирације мотиве јесени. Овом приликом захваљујемо се присутним колегама (Лекић-биолог, Христов-математичар). Посебно хвала директору који је кратком природњачком причом додатно инспирисао ученике.
05.10.2023. у Дечјој недељи
04.10.2023. у Дечјој недељи, Ноћај
Ученици 2/3 и 4/3 из Салаша Ноћајског са учитељицама Миленом Лукић и Светланом Радовановић одржали су радионицу ,,У природи имамо све“.
Од шушке кукуруза ,рефије и канапа правили су цветове које су укопмоновали у срце као мото  овогодишње теме Дечје недеље ,,Велико срце деце Србије“.

У оквиру тематског данa: Моја школа је мој други дом, ученици II1 су направили плакат ПРАВИЛА ПОНАШАЊА.
Учитељица Милка Жарко и ученици III3
Ученици 7-3 разреда постигли су запажене резултате, наиме Ана Здравковић чији је ментор наставница Филиповић прво место, док је Вељко Ковачевић уз менторство наставнице Жилић освојио друго место, уз прикладне поклоне. Браво!

На Смотри рецитатора Срема „Песниче мога краја“ у СМШ „Петар Крањчевић“ у Сремској Митровици било је пријављено 130 рецитатора из целог Срема. Селекторску комисију сачињавали су: глумац и књижевник из Новог Сада-Миодраг Петровић, професор словачког језика-Ана Лесковац и васпитач и учитељ културе говора- Сенка Јоос. Наши малци, Лав и Селена су се пласирали на Покрајинску смотру у Сечњу, која ће бити одржана 9.4.2022.г.
Поводом школске славе, 27.01.2022.г. било је много дивних радова на школском паноу.
Како нам је остало од Светог Саве који рече: Немојте о чеда и браћо да поштујемо
оно што шкоди, а да обилазимо оно што спава!,
изабрали смо рад ученика I-2 разреда, Матеја Чупића, малог талента код учитељице
Сање Достанић.
Са тим циљем у среду 8.12.2021. год. реализована је инклузивна радионица у ОШ „Добросав
Радосављевић Народ“ , у Мачванској Митровици у I2 oдељењу са учитељицом Сањом Достанић и
ШОСО „ Радивој Поповић“. У празничној атмосфери правили смо новогодишње крунице. Било је
занимљиво посматрати како су деца комуницирала,помагала једни другима, размењивали
материјал за рад, радили тимски…Циљ ове радионице је да сва деца стекну позитивна искуства
током заједничких активности у хетерогеним групама, да прихвате модел сарадње у групи.Та
искуства би требало да служе као темељ изградње односа међу децом у којима неће бити
дискриминације и предрасуда.
07.12. 2021.
Пројекат “ Вода пре свега”
3.12.2021.
Одржана презентација пројекта Вода пре свега у Градској библиотеци. Презентацији су присуствовале Теодора Бајагић, Тамара Николовски и Елена Миљојковић, ученице VIII1.  Презентацију је држао новинар Саша Јовановић. Сви учесници су  добили брошуру и ЦД са филмом  који је радила РТВ у оквиру образовног програма о значају  воде и шта ми као појединци можемо да учинимо да је заштитимо и  не расипамо без потребе.
Наредне недеље  наше представнице у Асоцијацији  ученичких парламентара  основних и средњих школа Сремске Митровице су упутиле остале чланове Ученичког парламента  наше школе о овом пројекту. Одгледали смо филм и договорили се о изради паноа.
Са салашчанима у Дечјој недељи одржана је радионица: Дан пешачења, 08.10.2021., у организацији и сарадњи Оливере Филиповић наставника биологије и хемије и учитељица Милене Лукић и Светлане Радовановић.
ИЗ АРХИВЕ