Активности

КОНКУРС

„ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ ЧУВАМО ОД НАЈРАНИЈЕГ УЗРАСТА“

ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТ

 

УСКРШНИ ВАШАР

Радионицу ,,Осмех може све“ огранизовали смо 1.априла у нашој школи: Ученички парламент, педагог школе, прсихолог школе уз подршку наставника: Ј.Топић, О.Филиповић, Ж.Глигорић,Н.Марељ и О.Дунђерски.

Учесници су били чланови УП основних школа са територије наше општине, као и наша издвојена одељења школе. Смех, дружење, шале….сазнања о значају смеха за здрав живот су доминирала радионицом. Радионица веома успешно реализована, а наши гости су отишли срећни и насмејани из наше школе.

Радионица у оквиру пројекта ,,Филантропија-стварамо лепши свет“. Радионицу реализовали ученици 3.разреда, учитељи, УП, педагог Биљна Хрговић и водитељ Мирјана Крсмановић.

21.03.2019.године је реализована радионица било је весело и занимљиво. Играли ,,Човече не љути се“ жива партија.

27.02.2019.године чланови парламента наше школе присуствовали су трибини ,,Вршњачко насиље“ поводом обележавања Дана ружичастих мајица, као део европског е Twinning програма. Трибину је организовао Уп ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице уз подршку Градске управе за образовање. Трибина је била врло корисна за ученике и одлично организована.

 

И ове школске године наши ученици учеyтвују у хуманитарној акцији“ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП“

Прикупљене чепове су поклонили Општој болници у Ср.Митровици –одељење ДИЈАЛИЗЕ.

Акцију води наставница Жилић Наташа,Ученички парламент и педагог школе.

Испорука је била 5.02.2019.године. Акција траје и даље,сви ученици учествују и радници школе.

 

 
Поводом Светског дана борбе против пушења,које се обележава 31.јануара у целом свету,ученицима 7. и 8. разреда наше школе предавање о штетности пушења  одржао је др Петар Боројевић.
Ученици су са пажњом пратили занимљиво предавање искусног предавача и проширили своје знање о штетним ефектима пушења и здравим стиловима живота.
Предавање је одржано у  петак,1.фебруара 2019.године. у сарадњи са Заводом за јавно здравље Сремска Митровица.

Kвиз из хемије одржан 29.11.2018.године. Организатори наставник хемије и биологије Оливера Филиповић и педагог школе Биљана Хрговић. Победничка екипа награђена књигама, друго и треће место дипломама.

 

Превенција наркоманије у нашој школи 19.11.2018.године

Психолог школе Биљана Божић је одржала предавање ученицима седмог разреда на тему ,,Превенција наркоманије у основним школама Србије“ на исту тему одржано предавање на седници Наставничког већа 19.11.2018.године, и на заједничком родитељском састанку ученика седмог разреда.

Родитељски састанак

Предавање за наставнике

Предавање за ученике VII разреда

25.10.2018

У сарадњи са Заводом за јавно здравље Ср.Митровица обележен Дан правилне исхране и додељене награде

за ликовни и литерарни конкурс на нивоу Округа.

 

01-06.10.2018

Дечија недеља

 

03.09.2018

Свечано отварање нове школе

 

Ученици колектив школе су укључени у хуманитарну акцију ,,Чеп за хендикеп“, сакупљене чепове смо поклонилиопштој болници у Ср.Митровици одељењу хемодијализе у јануару и марту, 2018.године. Акцију воде наставница ТИО Наташа Жилић и стручни сарадници школе.

27.03.2018

 

Ученица добитница Светосавске повеље 27.01.2018
Миљојковић Теодора